Sprekers

Jolanda Kluin

Jolanda zal als dagvoorzitter onze Medische Carrière Dag in goede banen leiden. Als kinderhartchirurg weet zij als geen ander hoe je de teugels in handen moet nemen om deze dag in goede banen te leiden. Daarnaast heeft ze verscheidene publicaties op haar naam staan. Haar onderzoek is vooral gericht op de translationele kant binnen de cardiothoracale chirurgie. Ook is zij reviewer voor een groot aantal wetenschappelijke tijdschriften.

Een jaar geleden is zij dan ook benoemd tot hoogleraar Translational Cardiothoracic Surgery. Met al haar kennis, de ervaring van de OK en haar altijd kritische blik, zal ze deze dag in goede banen leiden.

Louise Gunning-Schepers

De derde spreker van deze dag zal Louise zijn. Met haar ervaring als voorzitter van zowel de Raad van Bestuur van het AMC als voorzitter van het College van Bestuur van de UvA, heeft ze enorm veel bestuurservaring.

Louise studeerde geneeskunde in Groningen en promoveerde in 1988 aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2010 is zij Universiteitshoogleraar Gezondheid en maatschappij vaan de UvA. Daarnaast is ze nauw betrokken geweest bij de oprichting van de The European Public Health Association.

Zij weet als geen ander hoe het besturen en leiderschap eraan toe gaat en neemt jullie graag mee in haar ervaring.