Workshops

Via de link in de bevestigingsmail van je kaartje kunt u kiezen welke workshop u wilt bijwonen. Hieronder een korte beschrijving van elke workshop:

Begraven worden voor de wetenschap!
Professor R.J. Oostra

Het AMC heeft een vergunning gekregen om lichamen die ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, te begraven op een kleine begraafplaats op het eigen terrein. Het doel is om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het ontbinden van lichamen. Behalve puur wetenschappelijk is deze begraafplaats van belang voor forensisch onderzoekers en bij het oplossen van ernstige misdrijven. Deze tafonomische begraafplaats is de eerste in Nederland en niemand die er meer vanaf weet dan onze eigen prof. Oostra.

Ouderengeneeskunde, het specialisme van nu!
Soon

Als specialist ouderengeneeskunde heb je een uitdagend vak. Je hebt specifieke medische kennis nodig, maar je zet ook je creatieve talent en je communicatieve vaardigheden in. Je werkt in multidisciplinair, maar voert ook regie. Het specialisme is uniek in de wereld en volop in ontwikkeling. Het specialisme ouderengeneeskunde staat al jaren in de top 3 van het meeste aantal vacatures voor artsen. En met het groeiende aantal ouderen dat specialistische zorg nodig heeft, blijft er behoefte aan specialisten ouderengeneeskunde. Werk genoeg dus!
Tijdens de workshop vertellen we je graag wat de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde inhoudt en over de vele mogelijkheden die het vak te bieden heeft.
Geïnteresseerd? Volg de workshop en kijk eens op: www.ouderengeneeskunde.nu

Solliciteren kun je leren!
BKV

! Let op: deze workshop duurt twee rondes !

Hoe schrijf ik een indrukwekkende sollicitatiebrief? Hoe profileer ik me op social media? Wat is de beste manier om mezelf te presenteren?
Tijdens de workshop solliciteren ontvang je nuttige tips met betrekking tot sollicitatievaardigheden en het gebruik van social media.

Hoe werkt de arbeidsmarkt? + CV-check
Startpeople arts en specialist

Start People Arts en Specialist bemiddelt heel gericht in functies voor artsen, medisch specialisten en GZ-psychologen. We helpen je bij je carrièreplanning! Tijdens deze interactieve presentatie word je
meegenomen in de huidige arbeidsmarkt; waar liggen de kansen? Karin en Hendrik houden zich dagelijks bezig met de begeleiding van de loopbanen van medisch professionals, zij hebben directe lijnen met werkgevers in de ouderenzorg, psychiatrie, verslavingszorg, verzekeringsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde enz. Daarnaast maken ze deel uit van het landelijk opererende team van Start People Arts en Specialist en gaan graag met jou in gesprek om samen te bouwen aan jouw artsenloopbaan. Neem jouw recente CV mee, wij geven je graag tips!

De perfecte carriere?!
Talent & Care

Tijdens deze workshop vertellen wij jou alles over het perfecte cv, de zin en onzin van LinkedIn, maar
helpen wij jou vooral op weg met het vinden van de antwoorden op de meest belangrijke vragen,
namelijk wie ben ik en wat wil ik? Het zijn namelijk de antwoorden op deze uitdagende vragen die al
jouw andere vragen ten aanzien van de toekomst in één keer een stuk duidelijker maken!

Arbeid en Gezondheid
UWV

Als arts bij UWV help je mensen om met werk deel te nemen aan de maatschappij. Dan zijn ze op hun best.
Geïnteresseerd in het sociaal domein, maar onbekend met het werk van de verzekeringsarts? Onze artsen nemen je mee, vanuit casuïstiek naar het belang van arbeid in relatie tot gezondheid.

Timemanagement en persoonlijke efficiëntie
Me-Doc

Straks als je arts bent, maar ook nu als co-assistent, mag je veel leuk werk doen en soms ook wel wat minder leuk werk. In je gedachten wil je die arts zijn die alles aanpakt en nooit nee zegt, maar er zit toch maar een beperkt aantal uren in een dag en een beperkte hoeveelheid energie in je lichaam. In deze workshop bespreken we hoe je efficiënt om kunt gaan met de tijd die je hebt en daarmee ruimte creëert om de dokter te worden die je wil zijn. Daarnaast geven we praktische tips mee hoe je
dit in de praktijk kunt toepassen.

ECG lezen met dr. Bindraban

Schiet jij ook in een spontane paniekaanval als je een ECG moet aflezen? Dan is een bezoekje aan de ECG workshop van dr. Bindraban wellicht een goed idee. Ondertussen in hij al 10 jaar cardioloog in het AMC en is hij expert op het gebied van ECG’s lezen. Hij doet veel onderzoek naar etnische verschillen in preventie en behandeling van hart- en vaatziekten en is veel betrokken bij het onderwijs op het AMC. Hopelijk gaat deze workshop je van je hartkloppingen afhelpen en zo niet, dan kan je ze in ieder geval op een ECG herkennen.

Medisch leiderschap 

Jim Determeijer heeft zich als geneeskundestudent aan het AMC ingezet voor de opleiding en organisatie rondom onderwijs en organisatie. Daarnaast heeft hij zich flink verdiept in medisch leiderschap en student engagement. Dit jaar start het Healthcare Leadership Academie cohort in Amsterdam wat hij samen met twee andere studenten heeft opgezet nadat zij zelf regelmatig naar Londen zijn gereisd hiervoor. Bij deze workshop zal hij jullie inspireren om ook het meeste uit jezelf te halen op gebied van leadership en student engagement.

Tuchtrecht

Als arts kan je later veel te maken krijgen met de rechtspraak. Van onderlinge geschillen in het zieken huis tot zaken met patiënten die voor de tuchtrechter moeten verschijnen. Tijdens deze workshop krijg je meer te horen over de advocatuur binnen de Geneeskunde!

Snelcursus gebarentaal

Altijd al willen weten hoe je gebarentaal kan lezen en nog beter hoe je het moet uitvoeren? Kom dan naar de snelcursus gebarentaal. In 45 minuten krijg je een goede indruk hoe het werkt om gebarentolk te zijn en wie weet voer jij binnenkort wel de beste gesprekken door middel van gebaren.

Aniossen vs promoveren

Je bent dokter, wat nu? Je hoort al sinds de start van de coschappen: Wil je in opleiding komen? Zorg dan wel dat je gepromoveerd bent! Maar, klopt dit ook? Hoe ver kom je met aniossen alleen? Moet het beide? In deze workshop worden de voor en nadelen van beide kanten belicht en worden handvatten gegeven voor de beste vervolgstap na jouw studie.